Si të krijoni një histori private në Snapchat

Snapchat u lejon përdoruesve të krijojnë Histori për të ndarë foto dhe video që zhduken pas 24 orësh. Si parazgjedhje, Historia juaj e Snapchat është e dukshme për të gjithë miqtë tuaj. Megjithatë, ju gjithashtu mund të krijoni Histori private për të kontrolluar se kush i shikon snap-et tuaja. Historitë Private, të quajtura edhe Histori të personalizuara, janë një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë përmbajtje me një grup të zgjedhur njerëzish.
Historitë private të Snapchat ju lejojnë të keni më shumë kontroll mbi ndarjen tuaj. Krijoni një Histori në rrethin e ngushtë për t'u dhënë disa miqve përmbajtje ekskluzive prapa skenave, ose krijoni një Histori vetëm për veten tuaj për ta parë më vonë.
Mënyra më e lehtë për të krijuar një Histori Private në Snapchat është duke shkuar te profili juaj dhe duke zgjedhur "+ Histori e Personalizuar" mbi opsionin "Shto në Historinë Time".
Por kjo është vetëm një mënyrë. Lexoni më tej për të mësuar të tre metodat e krijimit të Snapchat Stories me shikues të personalizuar, të ngjashëm me funksionin "Miqtë e Mbyllur" të Instagram-it.
3 Metoda për të Krijuar një Histori Private në Snapchat
Keni tre mënyra të ndryshme për të krijuar Histori Private ose të Personalizuara. Mund të bëni një fotografi dhe të zgjidhni se kush mund ta shohë atë, të ndryshoni cilësimet e Snapchat për të gjithë përmbajtjen tuaj ose ta shtoni atë në profilin tuaj. Ja se si ta përdorni secilën.
Krijo një histori private në Snapchat nga profili yt
- Trokit te Bitmoji-ja jote dhe shko te profili yt.
- Zgjidh '+ Histori e Personalizuar' mbi opsionin 'Shto në Historinë Time'.
- Zgjidh me kujdes miqtë/kontaktet që do ta shohin përmbajtjen tënde.
- Bëni ose ngarkoni foton, videon ose tekstin tuaj.
- Trokit ikonën blu në këndin e poshtëm djathtas për të publikuar.

Shënim: Në pajisjet Android, mund t'ju duhet të zgjidhni '+ Histori Private' në profilin tuaj dhe të vazhdoni hapat siç shpjegohet.
Krijo një histori private në Snapchat nga Cilësimet
- Shko te profili yt duke prekur Bitmoji-n tënd.
- Zgjidhni 'Cilësimet'. (Ikona e ingranazhit ⚙).
- Shkoni poshtë te seksioni "Kush mundet...".
- Trokitni te “Shiko Historinë Time”.
- Zgjidhni 'Miqtë' ose 'I personalizuar'.
- Nëse zgjidhni 'Personalizuar', duhet t'i zgjidhni manualisht të gjithë miqtë për të parë përmbajtjen tuaj.
Këshillë: Përdorimi i kësaj metode për të krijuar një Histori Private në Snapchat ndikon në të gjithë përmbajtjen tuaj. Pra, mos e përdorni nëse doni ta aplikoni cilësimin në pjesë të caktuara të përmbajtjes suaj.
Krijo një histori private në Snapchat nga Camera Roll
- Hapni rrotullën e kamerës në aplikacion.
- Bëni një fotografi, regjistroni një video ose ngarkoni përmbajtjen tuaj.
- Trokitni ikonën blu të butonit të ndarjes.
- Në seksionin 'Dërgo te', prek '+ Histori e personalizuar'. (Do të shfaqet si '+ Histori private në Android).
- Zgjidhni ata që dëshironi të shikojnë përmbajtjen tuaj.
- Trokit te 'Krijo Histori' për ta publikuar.

Aplikacioni më i mirë i gjurmimit të telefonit
Spiunoni në Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, LINE, Telegram, Tinder dhe aplikacione të tjera të mediave sociale pa e ditur; Ndiqni vendndodhjen GPS, mesazhet me tekst, kontaktet, regjistrat e thirrjeve dhe më shumë të dhëna lehtësisht! 100% i sigurt!
Dallimi midis historisë private dhe asaj të personalizuar në Snapchat
Me një Histori Private në Snapchat, ju zgjidhni se kush mund ta shikojë përmbajtjen tuaj. Kjo është arsyeja pse në një Histori të Personalizuar, ju zgjidhni miqtë që mund të kontribuojnë në përmbajtjen tuaj. Do të shihni një ikonë dryn (🔒) nën burimin e Snapchatter nëse është Privat. Ndërsa në një Histori të Personalizuar, do të shihni ikonën e një grupi njerëzish.
Si të hiqni dikë nga historia juaj private?
Nëse nuk dëshironi që kontaktet ose miqtë ta shohin më përmbajtjen tuaj private, thjesht mund t'i hiqni nga lista e shikuesve.
- Shko te profili yt.
- Gjej 'Historinë' që dëshiron të modifikosh.
- Trokitni tre pikat pranë saj.
- Zgjidhni 'Shiko Shikuesit'.
- Hiq shenjën një kontakti për ta hequr atë nga Historia jote Private.
Si ta hiqni veten nga historia private e dikujt në Snapchat?
Nëse një përdorues i Snapchat-it ju ka shtuar në listën e tij të Historive Private, shtypni dhe mbani shtypur ikonën e historisë dhe zgjidhni "Lëre" ose "Blloko në Snapchat". Një mënyrë tjetër është të shkoni te profili i atij personi, të prekni tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe të zgjidhni "Lëre". (Kjo do t'ju japë mundësinë të bllokoni edhe historitë.)

Ja çfarë do të thotë secila prej opsioneve të përmendura:
- Largohu. Do të të hiqte nga lista e Historive Private të një personi në Snapchat. Por ata mund të të rishojnë nëse duan.
- Blloko. Duke zgjedhur këtë opsion, do të hiqeni nga lista e shikuesve privatë. Dhe përdoruesi nuk do të jetë në gjendje t'ju shtojë përsëri në atë listë.
Gjëra për të ditur
Disa vite më parë, mund të shtonit një numër të pakufizuar përmbajtjesh Private/të Personalizuara në Historitë tuaja. Por kjo, së bashku me disa veçori të tjera, ka ndryshuar kohët e fundit. Ja gjithçka që duhet të dini rreth këtij opsioni.
Mund të kesh vetëm 10 prej tyre.
Që nga viti 2021, limiti për përmbajtjen tuaj Private/Personalizuar në Snapchat është 10. Pra, nuk mund të keni më shumë se dhjetë histori në këtë seksion.
Krijuesi i Historisë së Personalizuar mund t'i fshijë të gjitha Snap-et.
Nëse organizatori ose pronari i një Historie të Personalizuar e fshin atë Snap, përmbajtja e të gjithëve do të hiqet automatikisht. Por ju mund të zgjidhni t'i ruani ato ose të bëni pamje të ekranit për të shmangur humbjen e fotografive/videove tuaja.
Historitë e personalizuara zhduken pas 24 orësh pasiviteti.
Ke një ditë kohë për të shtuar një Snap në përmbajtjen e grupit tënd. Nëse nuk e bën, e gjithë Historia e Personalizuar do të zhduket.
Përdoruesit e Android nuk mund të krijojnë histori të personalizuara.
Aktualisht, opsioni "Histori e Personalizuar" është një veçori specifike për iOS. Dhe nuk do të jeni në gjendje ta përdorni në pajisjet tuaja Android. Megjithatë, mund ta shihni atë të publikuar. Plus, mund të kontribuoni në to nëse organizatori ju shton në listë.
Përmbledhje e shpejtë, këshilla dhe truke
- Për të krijuar një Histori Private në Snapchat, duhet të shkosh te profili yt, të zgjedhësh + Histori e Personalizuar, të zgjedhësh miqtë që dëshiron të shtosh në listë, të ngarkosh përmbajtjen tënde dhe ta publikosh atë.
- Ka mënyra të tjera për ta bërë këtë. Mund t’i ndryshoni cilësimet e Historisë suaj në private ose të zgjidhni shikuesit tuaj përpara se të postoni çdo fotografi ose video.
- Histori Private është e ndryshme nga Custom në atë që ju lejon të zgjidhni vetëm shikuesit. Megjithatë, kjo e fundit ju lejon të krijoni një listë të kontribuesve.
- Nuk mund të kesh më shumë se dhjetë Histori Private në të njëjtën kohë.
- Mund ta modifikosh gjithmonë listën e shikuesve duke shkuar te profili yt, duke prekur tre pikat në emrin e një Historie dhe duke hequr shenjën e emrave në menynë 'Shiko Shikuesit'.
- Për të hequr veten nga lista private e dikujt tjetër, prekni dhe mbani shtypur ikonën e Historisë së dikujt tjetër dhe zgjidhni 'Largohu nga Historinë'.
- Nëse nuk dëshironi që një përdorues t'ju shtojë në një listë, zgjidhni "Blloko Historinë". Por mbani mend se ata mund t'ju shtojnë në një listë të re nëse zgjedhin të krijojnë një të tillë. Mënyra më e mirë për ta ndaluar këtë është duke bllokuar përmbajtjen.
- Keni pyetje të tjera në lidhje me krijimin e Historive Private në Snapchat? Na lini një koment, në mënyrë që ekspertët tanë t'ju japin këshilla dhe truke të shpejta.
Si përmbledhje, Historitë e personalizuara në Snapchat janë të lehta për t'u konfiguruar. Rrëshqitni te Historitë, prekni mekanizmin e cilësimeve, emërtoni Historinë tuaj dhe zgjidhni shikuesit. Zgjidhni Historinë tuaj private kur postoni fotografi për t'i ndarë me audiencën tuaj të synuar.
Sa i dobishëm ishte ky postim?
Klikoni mbi një yll për ta vlerësuar!
Vlerësimi mesatar / 5. Numërimi i votave:





